ویزا چیست؟

ویزا یا روادید، یک سند مسافرتی است که به شما امکان می‌دهد برای یک دوره زمانی خاص وارد یک کشور خارجی شوید. در بیشتر موارد، شما باید قبل از سفر برای روادید، چه در سفارت، چه کنسولگری و یا حتی به‌صورت آنلاین، درخواست دهید. گاهی اوقات می‌توانید در بدو ورود به کشور مقصد نیز آن را دریافت کنید. ویزا معمولا روی پاسپورت شما چسبانده می‌شود و مدت زمان اقامت شما را مشخص می‌کند. اکثر کشورها برای اتباع خارجی شرایطی را به عنوان یک اقدام امنیتی وضع می‌کنند، مثلا برای پیگیری افرادی که وارد می‌شوند و یا جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی. در این مطلب، با انواع ویزا و راهنمای اخذ آن و مشاوره از آژانس مسافرتی گشت‌نامه آشنا می‌شویم.

تفاوت ویزا و پاسپورت چیست

تفاوت روادید با پاسپورت

پاسپورت یا گذرنامه یکی از مدارک بسیار مهم و معتبر است که اطلاعات شخصی اعم از نام کامل، عکس، اطلاعات ثبت احوال و غیره شما در آن درج شده و بیانگر این است که شما تبعه یک کشور خارجی و موظف به تابعیت از قانون آن کشور هستید. گذرنامه شما در یک کشور خارجی نشان می‌دهد که شما در آن کشور در حال مسافرت هستید.

اما ویزا در واقع سندی است که به‌صورت کاغذی یا برچسب یا حتی الکترونیکی در گذرنامه شما اضافه می‌شود و به شما این امکان را می‌دهد که در مدت مشخصی که روی ویزا درج شده، در کشور مقصد اقامت داشته باشید و در صورت اتمام مدت، باید خاک آن کشور را ترک کنید و در صورتی که در موعد مقرر خارج نشوید، باید جریمه نقدی پرداخت کنید و تا مدت زیادی نمی‌توانید مجدد وارد آن کشور شوید. پاسپورت برای خروج از کشور مبدا و روادید برای ورود به کشور مقصد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، این است که صدور روادید به معنای تایید قطعی ورود شما به کشور مقصدتان نیست و ماموران کنترل در کشور مقصد می‌توانند در صورت لزوم و صلاحدید از ورود شما به کشور مقصد جلوگیری کنند. البته در این شرایط هم راه‌حل‌هایی وجود دارد. کافی است موارد مذکور را برای ماموران توضیح یا در صورت درخواست کردن از شما، به آن‌ها ارائه دهید:

·         شرح و توضیح هدف سفر به کشور مقصد و نشان دادن مدارک اثبات‌کننده

·         ارائه آدرس دقیق محل اقامت خود مانند آدرس هتل و محل اقامت آشنایان در کشور مقصد

·         اثبات نداشتن مشکل مالی برای اقامت در آن کشور

·         نشان دادن بلیط برگشت خود به کشور مبدا

انواع ویزا

روادید در انواع مختلفی طبقه‌بندی می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به ویزا‌های تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، توریستی، استارت‌آپ و غیره اشاره کرد. البته لازم به ذکر است که بسیاری از کشورهای دنیا برای ورود به سایر کشور‌ها، احتیاجی به گرفتن روادید ندارند و یا حتی بعضی از کشورها، به‌خصوص اعضای اتحادیه اروپا، طی روابط، معاملات و مراودات، نیازی به اخذ روادید برای ورود به کشورهای همسایه خود و یا حتی کشورهای دیگر ندارند. در ادامه به تعریف چند نوع از انواع روادید می‌پردازیم.

آشنایی با اتواع ویزا با مشاوران گشت نامه

 ویزای توریستی

ویزای توریستی، محدودیت زمانی مشخص شده‌ای به مدت چند روز تا چند سال دارد و شخص باید در کشور مقصد در مدت از پیش تعیین شده‌ای حضور داشته باشد. نکته حائز اهمیت این است که این نوع از روادید به هیچ گونه دیگری قابل تبدیل کردن نیست.

 ویزا تحصیلی

اخذ روادید تحصیلی به معنی گرفتن مجوز تحصیل در یکی از مراکز آموزشی و دانشگاه‌های کشور مقصد است. برای گرفتن ویزای تحصیلی، ابتدا مکاتبه با دانشگاه مورد نظر و داشتن نامه پذیرش از آنجا و یا هر مرکز تحصیلی دیگر در کشور مقصد، لازم است و بدون گرفتن نامه پذیرش، روادید برای شخص متقاضی تحصیل صادر نخواهد شد.

اخذ روادید تحصیلی به عواملی بستگی دارد که عبارتند از:

·         کشور مورد تابعیت

·         کشور مقصد

·         دوره مورد نظر برای تحصیل

·         موسسه یا دانشگاه مورد نظر برای تحصیل

·         منابع مالی مورد نیاز برای تحصیل

کاری

گرفتن ویزای کاری به معنی گرفتن مجوز کار و کاریابی و اشتغال به صورت پاره وقت و یا تمام وقت در کشور مقصد است. برای اخذ این روادید، مکاتبه و پذیرفته شدن در یک موقعیت شغلی در کشور مقصد و طبعا داشتن قرارداد کاری و یا حداقل پیشنهاد کاری از کارفرما، محل کار و یا شرکت و کارخانه‌ای در آنجا، لازم است.

استارت‌آپ

اگر شخص ایده‌ای نوآورانه در زمینه‌های مختلف اعم از تجاری، کسب و کار و غیره داشته باشد، می‌تواند با اخذ روادید مخصوص، در کشور‌هایی که برگزارکننده استارت‌آپ های این‌چنینی هستند، اقامت استارت‌آپی داشته باشد. از مهم‌ترین مزیت‌های این امر می‌توان به دریافت اقامت در همان ابتدای کار اشاره نمود. در واقع در صورتی که ایده شخص مورد تایید قرار بگیرد، در همان ابتدا می‌تواند اقامت دائمی داشته و پس از گذشت ۳ سال برای دریافت پاسپورت کشور مقصد اقدام کند. با انجام این پروسه، اجازه به همراه آوردن فرزندان تا سن ۲۱ سال را نیز خواهد داشت.

تجاری

ویزای تجاری یک مجوز سفر است که به کارآفرین یا کارمندان شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا به طور موقت از یک کشور خارجی برای مقاصد تجاری بازدید کنند. با این ویزا، آن‌ها می‌توانند در حین بازدید، فعالیت‌های تجاری انجام دهند که به منزله کار یا اشتغال در کشور صادرکننده نیست. این نوع از روادید به دارندگان، حق کار تمام وقت در کشوری که ویزا را صادر کرده است، نمی‌دهد.

ترانزیت

ویزای ترانزیت یک مجوز سفر موقت است که به مسافران اجازه می‌دهد از یک کشور خارجی عبور کنند تا به کشور دیگری بروند. ویزای ترانزیت به شخص این امکان را می‌دهد که به طور موقت وارد کشوری شود تا پرواز خود را تغییر داده یا به شکل دیگری از حمل و نقل به مقصد خود برسد و در کل به این منظور صادر می‌شود که شخص از کنترل های مرزی کشوری که قصد گذر از آن را دارد، عبور کند تا سوار هواپیما یا کشتی شود، اما نمی‌تواند در آن کشور بماند.

درمانی

روادید پزشکی برای مدت زمان درمان و بهبودی بیمار به صورت کوتاه‌مدت صادر می‌شود. برای واجد شرایط بودن برای اخذ این نوع ویزا، شخص باید مدارکی را از پزشک متخصص در مورد وضعیت جسمانی خود و مدرکی مبنی بر این‌که بیمارستان و پزشکی را در کشور مقصد خود پیدا کرده‌ است که اقدامات لازم برای درمان او را انجام دهد، ارائه کند.

آشنایی با انواع ویزاهای درمانی و توریستی

سرمایه‌گذاری

ویزای سرمایه گذاری به شخص این امکان را می‌دهد که در صورت سرمایه‌گذاری مبلغ قابل توجهی در کشور مقصد، در آنجا اقامت داشته باشد. سرمایه‌گذاری به منظور اقامت صورت‌های متفاوتی دارد مانند سرمایه‌گذاری در یک استارتاپ، اوراق قرضه، یک صندوق دولتی و غیره. اما نتیجه آن باید یکسان باشد: تاثیر مالی مثبت و یا ایجاد فرصت های شغلی. در برخی از کشورها، در صورت خرید ملک، ممکن است شخص بتواند ویزای سرمایه‌گذاری دریافت کند.

آشنایی با انواع ویزاها از لحاظ زمان صدور

انواع ویزا از لحاظ زمان صدور

انواع مختلفی از ویزا وجود دارد که بر اساس زمان صدور به مسافران اجازه ورود به کشورهای خارجی را می دهد که به دو دسته روادید معمولی و روادید فرودگاهی تقسیم‌بندی می‌شوند و توضیحات آن‌ها در ادامه آمده است که هر کدام چگونه اخذ می‌شوند.

ویزای معمولی

برای دریافت ویزای معمولی، شخص باید چندین هفته قبل از انجام سفر، به سفارت کشور مقصد مراجعه کرده و جهت اخذ روادید اقدامات لازم را انجام دهد. برای گرفتن این روادید تعدادی شرایط عمومی و اختصاصی وجود دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

ویزای فرودگاهی

این نوع از روادید برای هر کشور، محدود به تعدادی از کشورهای خاص است و به روابط سیاسی و دیپلماتیک میان کشورهای مبدا و مقصد بستگی دارد. این نوع روادید طبق قرارداد‌هایی که بین دو کشور امضا می‌شود، به اتباع آن‌ها اجازه می‌دهد تا ویزای خود را موقع ورود به کشور مقصد بگیرند که به آن ویزای فرودگاهی گفته شده و به سرعت صادر می‌شود.

آشنایی با انواع ویزاهای فرودگاهی

اخذ روادید در بدو ورود (Visa on Arrival)

این دسته از روادید، در فرودگاه یا بندر ورودی صادر می‌شود. اما به این معنی نیست که کشور مقصد نیاز به اخذ ویزا ندارد. تقریبا همه کشورها، شرایطی پیشبینی نشده برای صدور روادید در بدو ورود در نظر دارند. ممکن است ویزای شخص در شرایطی مانند انحراف پرواز صادر بشود که باعث شده مسافران خط هوایی، به جای یک فرودگاه، مجبور به فرود در دو یا چند فرودگاه شوند.

مشاوره انواع ویزاها با مشاوران گشت نامه

انواع ویزا از لحاظ دفعات ورود و خروج

هدف از سفر و دیگر شرایط تعیین می‌کند چه نوع روادیدی برای شخص مناسب است. ویزا‌ها از لحاظ دفعات ورود و خروج، انواع مختلفی دارند که به سه دسته روادید یک‌بار ورود، دو‌بار ورود و چندبار ورود تقسیم می‌شوند که بسته به نیاز شخص به تعداد دفعات وارد و خارج شدن از کشور مقصد صادر می‌شوند.

ویزای یک بار ورود یا Single-Entry Visa: این نوع از روادید به این صورت است که به شخص اجازه‌ یک‌بار وارد شدن به خاک کشور مورد نظر را می‌دهد و در صورت برگشت، برای ورود مجدد به آن کشور، نیاز به اخذ دوباره ویزا خواهد داشت.
ویزای دو‌بار ورود یا Double-Entry Visa: با این ویزا، شخص می‌تواند تا دوبار به کشور مقصد وارد شود.

ویزای چندبار ورود یا Multiple-Entry Visa: با داشتن این نوع ویزا، شخص می‌تواند تا پایان تاریخ اعتبار ویزا هرچند‌بار که بخواهد به کشور مورد نظر وارد شود. این نوع ویزای برای افرادی مناسب است که به علت‌های مختلف ممکن است نیاز دارند در طی مدت زمان خاصی، چندین بار به یک کشور سفر کنند. البته گرفتن این نوع از روادید، پیچیدگی‌های خاص خود را داشته و برای هر کسی صادر نمی‌شود.

خدمات ویزای الکترونیک با گشت نامه

ویزای الکترونیکی یا E-VISA

این نوع، معمولا برای افرادی صادر می‌شود که به صورت آنلاین برای ویزای خود اقدام می‌کنند و عموما به صورت یک فایل با فرمت pdf است که در آن تمامی اطلاعات لازم درج شده و ارائه آن برای اجازه ورود و خروج به کشور مقصد کافی بوده و نیازی به اخذ روادید کاغذی نیست.

شرایط و مراحل اخذ ویزا

شرایط اخذ ویزا در کشورهای مختلف تفاوت داشته و هر کشور با توجه به موقعیت سیاسی و جغرافیایی منحصر به‌فرد خود، شرایط خاصی را برای صدور روادید در نظر می‌گیرد؛ در این میان مواردی نیز هستند که در تمام کشورها به صورت مشترک باید رعایت شوند که عبارتند از:

·         ارائه گذرنامه معتبر

·         ارائه شناسنامه و کارت ملی شخص به همراه کپی آن‌ها

·         عکسی با پس‌زمینه سفید و جدید

·         گواهی اشتغال به تحصیل برای محصلین

·         گواهی اشتغال به کار برای شاغلین

·         گواهی بازنشستگی برای بازنشستگان

·         ارائه نسخه چاپی گردش حساب ۶ ماه اخیر

·         بیمه‌نامه مسافرتی

در بسیاری از کشورها هنگام صدور روادید، دستورالعمل‌هایی نیز وجود دارند که اگر شخص متقاضی روادید، یکی از آن‌ها را داشته باشد از ورودش به کشور مقصد ممانعت به عمل می‌آید. رایج ترین دستورالعمل ها در این زمینه عبارتند از:

·         ابتلا به بیماری‌های خاص و خطرناک

·         شرایط سیاسی و امنیتی که برای کشور مقصد مخاطره‌آمیز باشد

·         مشکلات مالی

·         سوء سوابق کیفری و ارتکاب جرم

مراحل اخذ ویزا

مشاوره اولیه

تکمیل و ترجمه مدارک مورد نیاز

گرفتن وقت از سفارت برای ارائه مدارک و انگشت‌نگاری

پیگیری وقت سفارت و اخذ روادید

مدارک لازم برای اخذ ویزا

برای اخذ روادید طبعا مدارکی مورد نیاز است که شخص حقیقی برای گرفتن آن به‌صورت قانونی، به آن‌ها نیاز دارد. مدارکی که جهت صدور روادید مورد نیاز است عموما در اکثر کشور‌های جهان مشترک هستند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

·         شناسنامه

·         گذرنامه

·         فرم درخواست انواع ویزا

·         مدرکی دال بر این که شخص در کشور خود شاغل و یا دانشجو است

·         نامه تمکن مالی

·         عکس با پس‌زمینه سفید

·         رزرو پرواز رفت و برگشت به کشور مقصد

·         رزرو هتل و یا داشتن دعوت‌نامه از شخص مقیم در کشور مقصد

·         بیمه مسافرتی

قیمت ویزا

 عوامل مختلفی در قیمت، زمان اقامت، مدت لازم برای اخذ ویزا و غیره دخیل بوده و قیمت‌های اعلام شده ممکن است با توجه به شرایط متقاضی ویزا تغییر کنند. قیمت خود روادید و قیمت سفارت از هم جدا هستند و شخص متقاضی باید برای گرفتن وقت از سفارت نیز هزینه‌ای بپردازد. به‌عنوان مثال قیمت ویزا برای کشور‌های آسیایی از ۷ تا ۲۵۰ دلار است.

شرایط مصاحبه ویزا

در طول مصاحبه از شخص متقاضی، راجع به اطلاعات تکمیلی ویزا پاسخ و اسناد حمایتی خود را نیز به مقامات ارائه می‎‌دهد. گاهی اوقات این سوالات، شخصی هم هستند. یک مقام رسمی این سوالات را از شخص متقاضی می‌پرسد. برای پاسخ به این سوالات، مقام دیپلماتیک اطلاعات وسیعی را در مورد شرایط شخص به‌خصوص در مورد احساس او هنگام پاسخ دادن، دقت و وضعیت او، بررسی می‌کند، زیرا می‌خواهد از بازگشت به موقع شخص متقاضی در زمان مشخص شده به کشور مبدا و عدم انجام فعالیت‌های غیر‌قانونی در کشور مقصد اطمینان حاصل کند.

مشاوره ویزا با گشت نامه

مشاوره اخذ ویزا با آژانس مسافرتی گشت‌نامه

این موارد، شرایط، مراحل و مدارک کلی برای اخذ ویزای کشورهای مختلف است. اگر ویزا برای مقاصد خاصی مانند تحصیل یا کار صادر ‌شود باید مدارک مورد نیاز برای اثبات این امر نیز به سفارت مربوطه ارائه شود. همان طور که گفته شد شرایط اخذ ویزا از کشورهای مختلف با یکدیگر کمی تفاوت دارد اما شما می‌توانید با مشاوره تخصصی با آژانس مسافرتی گشت‌نامه، با تمامی شرایط اخذ ویزای کشور مورد نظر خود آشنا شوید.

این مجموعه، خدمات مختلف گردشگری، اعم از سفرهای داخلی و خارجی ماجراجویانه، ورزشی و درمانی در مقاصد مختلف، بلیط و تورهای داخلی و خارجی و راه و روش اخذ روادید سفر را به‌خوبی ارائه می‌دهد. مشاوران متخصص گشت‌نامه، شما را در تمام امور مربوط به اخذ روادید کشور مقصدتان یاری می‌دهند و شما را از تمام شرایط و مدارک لازم و همچنین مراحلی که برای گرفتن روادید مورد نیازتان باید بگذرانید، آگاه می‌سازند. توسعه و رونق گردشگری با شعار  “هر ایرانی، یک سفیر گردشگری” از جمله اهداف والای این مجموعه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *