ویزای تحصیلی، یک سند مهاجرتی است که توسط یک کنسولگری یا سفارت صادر میشود و به شما امکان میدهد تا به طور قانونی در یک کشور خارجی برای یک بازه زمانی مشخص تحصیل کنید. به طور معمول، ویزا به شکل یک مهر تایید است که در صفحات داخلی پاسپورت ثبت میشود. در این بین، هر کشوری فرآیند و الزامات خاص خود را برای صدور ویزا دارد. اما خبر خوب این است که شما میتوانید با کمک آژانس مسافرتی گشتنامه، بهروزترین اطلاعات درباره ویزای تحصیلی را کسب کرده و بهراحتی ویزای خود را دریافت کنید. در این مطلب، با روند اخذ ویزای تحصیلی آشنا میشویم.
راهنمای جامع اخذ ویزای تحصیلی
شاید بپرسید: «آیا برای تحصیل در تمامی کشورهای خارجی به ویزای دانشجویی نیاز است؟». در پاسخ باید بگوییم که لزوما اینطور نیست. به عنوان مثال، افرادی که تابعیت یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را دارند، میتوانند بدون ویزای تحصیلی در دیگر کشورهای این اتحادیه تحصیل کنند، البته این دسته از افراد نیز موظف هستند که پذیرش تحصیلی را اخذ کنند. لازم به ذکر است که شرایط دریافت ویزای تحصیلی، بسته به کشوری که میخواهید در آن تحصیل کنید، متغیر هستند.
به عنوان مثال، انگلستان دو نوع ویزای دانشجویی دارد؛ ویزای دانشجویی کوتاه مدت و ویزای دانشجویی درجه ۴ که به عنوان ویزای دانشجویی عمومی نیز شناخته میشود. ویزای کوتاه مدت برای دورههایی است که کمتر از ۶ ماه به طول میانجامند، در حالی که ویزای سطح ۴ برای مطالعه بیشتر از ۶ ماه است. در برخی از کشورها، نوع ویزای تحصیلی با توجه به اینکه شاخههای فنی یا غیر فنی را دنبال میکنید، تعیین میشود.
نکات راهنمای دریافت ویزای تحصیلی و دانشجویی
پیش از اقدام برای دریافت ویزای دانشجویی یک کشور خارجی، باید درباره تمام پیشنیازهای این فرآیند اطلاعات کسب کنید. از سوی دیگر، باید بدانید که ویزا مانند یک امتیاز است و نه یک حق. در نتیجه، ممکن است یک دفتر کنسولی درخواست ویزای شما را رد کند، بنابراین بهتر است با شرایط آنها سازگار شوید. همچنین عدم دریافت ویزا منجر به ممانعت از ورود به یک کشور و در برخی موارد، اتهامات کیفری میشود.
پیش از اینکه بتوانید برای ویزا درخواست دهید، باید پاسپورت خود را دریافت کنید. توجه داشته باشید که پاسپورت شما باید حداقل شش ماه پس از تاریخ پایان برنامه تحصیلی مورد نظر شما اعتبار داشته باشد. سپس، باید در یک کنسولگری درخواست دهید.
سرکنسولگری یا سفارتخانه، یک اداره دولتی است که توسط کشور میزبان شما اداره میشود. از سوی دیگر، باید هزینه ویزا را درنظر داشته باشید. در برخی موارد، متقاضیان دریافت ویزای تحصیلی باید به کشورهای خارجی سفر کنند تا شخصا در کنسولگری حاضر شوند. البته قرارهای کنسولی محدود هستند، پس باید برای چنین مواردی برنامهریزی کنید.
از طرفی، روند اخذ ویزا یک جدول زمانی خاص دارد و اکثر کنسولگریها درخواست های ویزا را۹۰ تا۱۲۰ روز پیش از شروع برنامه تحصیلی میپذیرند. در نتیجه، بهتر است که هنگام ارائه درخواست، تاریخ شروع برنامه و زمان پردازش ویزا را در نظر بگیرید.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی
مهمترین نکته در مورد درخواست ویزای دانشجویی، این است که مراحل اخذ آن را چند ماه مانده به آغاز سال تحصیلی، شروع کنید. چراکه در برخی موارد، این پروسه تا شش ماه (یا بیشتر) به طول میانجامد. بنابراین، توصیه ما این است که به محض اخذ پذیرش تحصیلی، این فرآیند را شروع کنید.
مرحله اول در ارائه درخواست ویزای دانشجویی
برای دریافت فرمهای درخواست و سایر اطلاعات در مورد شرایط اخذ ویزای دانشجویی، باید به وبسایت رسمی سفارت یا کنسولگری کشور مورد نظر مراجعه کنید. این وبسایتها تمام اطلاعات مربوط به درخواست ویزا، فرمها، اسناد و شرایط مصاحبه را در اختیار شما میگذارند. اگر در یافتن دستورالعملها مشکل دارید، از طریق تلفن، ایمیل یا به صورت حضوری با سفارت یا کنسولگری ارتباط برقرار کنید.
اگر سوال دیگری در مورد نوع ویزای مورد نیاز خود یا ابعاد مختلف تحصیل در خارج از کشور دارید، میتوانید از دانشگاهی که قصد شرکت در دورههای آن را دارید نیز کمک بخواهید. اکثر دانشگاهها برای دانشجویان بینالمللی که این فرآیند را طی میکنند، خدمات پشتیبانی ارائه میدهند. حتی در برخی کشورها، میتوانید از طریق موسسه انتخابی خود برای دریافت ویزا اقدام کنید؛ به این معنی که بسیاری از کارهای اداری توسط خود دانشگاه انجام میشوند. برای اطلاع از این موضوع، با بخش پذیرش بینالمللی دانشگاه تماس بگیرید و بپرسید که آیا میتوانند در مورد درخواست شما، کمکی کنند یا خیر.
تکمیل فرم درخواست ویزا
برای موفقیت در روند اخذ ویزای تحصیلی، باید درخواست خود را با در نظر گرفتن تمام شرایط خاص کشور مقصد، ارائه دهید. همچنین اگر در تکمیل فرم اشتباه کردید، در اسرع وقت آن را اصلاح کنید. توجه داشته بشید که اگر مدارک مورد نیاز را ارائه نکنید یا در تکمیل فرمها دچار اشتباه شوید، ممکن است درخواست شما به تاخیر بیفتد یا حتی رد شود.
هنگامی که درخواست خود را ارسال کردید، کانالهای ارتباطی مانند تلفن، ایمیل و نامههای پستی خود را مرتبا بررسی کنید. زیرا این امکان وجود دارد که ماموران کنسولگری یا سفارت، پیامی ارسال کنند و اگر شما در زمان مناسب به آن پاسخ ندهید، مراحل بررسی درخواست ویزای شما دچار اختلال میشوند. از سوی دیگر، پس از ارائه درخواست باید برنامه کاری یا تحصیلی خود را به نحوی تنظیم کنید که در هفتههای پیش رو، برای شرکت در مصاحبه، وقت آزاد داشته باشید.
مصاحبه در سفارت
اگرچه رویه پردازش ویزای تحصیلی در هر کشور متفاوت است، برگزاری مصاحبه به شکل حضوری بسیار رایج میباشد. این مصاحبه برای بررسی آنکه شما به اندازه کافی در مورد برنامه تحصیلی خود جدی هستید و اینکه آیا در درخواست خود کاملا صادق بودهاید، طراحی شده است. اما برای این مصاحبه، باید برخی از مدارک خود را نیز ارائه کنید که در ادامه، به آنها میپردازیم.
مدارک لازم برای ویزای تحصیلی
در طول مصاحبه، باید مقامات لازم را مجاب کنید که پول کافی برای پوشش هزینههای تحصیل و زندگی را دارید. شما میتوانید با ارائه مدارک مرتبط با وام دانشجویی، بورس تحصیلی، پسانداز خود یا یکی از اعضای خانواده که به شما کمک مالی میکند، تمکن مالی خود را اثبات کنید. توجه داشته باشید که مقدار بودجه مورد نیاز بسته به کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید، متفاوت است.
دیگر مدارک موردنیاز برای اخذ ویزای دانشجویی عبارتند از:
· پاسپورت (با شش ماه اعتبار)
· فرم درخواست ویزای دانشجویی
· چند قطعه عکس پاسپورتی جدید
· نامه پذیرش
· اسنادی مانند شناسنامه و گواهی ازدواج (اگر متاهل هستید)
· بیمه سلامت (بسته به کشور مورد نظر، متفاوت است)
· سوابق کاری و تحصیلی
در برخی موارد، از شما خواسته میشود که یک گواهی سلامت از پزشک معتبر، مدرکی مبنی بر تسلط به زبان کشور مقصد و مدرکی دال بر قصد بازگشت به کشور خود پس از اتمام تحصیلات (به عنوان مثال، بلیط پرواز برگشت) ارائه دهید.
روش گرفتن ویزای تحصیلی
در صورت پذیرش درخواست ویزا، مقامات مربوط به شما اعلام میکنند که چه روزی برای دریافت آن، به دفتر کنسولگری یا سفارت مراجعه کنید. اما اگر درخواست شما رد شد، امید خود را از دست ندهید، این تصمیم را بپذیرید و از کنسولگری خارج شوید. چراکه اقدامات شما در چنین مواقعی، بر تصمیم مامورین سفارت در مصاحبه بعدی تاثیر میگذارند.
قیمت ویزای تحصیلی
قیمت ویزای دانشجویی بین ۱۶۰تا ۶۰۰ دلار، متغیر است. توجه داشته باشید که هزینه ویزای دانشجویی با توجه به خدمات و فرآیندهای اداری تعیین میشود. جالب است بدانید که برخی از کشورها، هزینهای برای صدور ویزا دریافت نمیکنند. البته پیشنهاد ما این است که برای اطلاع از قیمت ویزای تحصیلی با سفارت یا کنسولگری کشور مورد نظر تماس بگیرید.
بهترین کشورها برای گرفتن ویزای تحصیلی
در حال حاضر، تحصیل در خارج از کشور یکی از محبوبترین گزینهها در میان علاقهمندان به ادامه تحصیل است. اما بسیاری از دانشجویانی که مایل به تحصیل در خارج از کشور هستند، احساس سردرگمی میکنند. از سوی دیگر، مطالعات نشان میدهند که در دهه گذشته، تعداد درخواستهای برای ویزای دانشجویی نیز بیش از دو برابر شده است. با این حال، مشکلات مربوط به فرآیند اخذ ویزا، بسیاری از افراد را دلسرد میکند. اما در این بین، شرایط اخذ ویزا برای برخی از کشورها آسانتر است.
تحصیل در استرالیا
استرالیا، یکی از مقصدهای مهاجرتی محبوب در بین دانشجویان بینالمللی میباشد. چراکه یک سیستم آموزشی پیشرفته دارد. از سوی دیگر، استرالیا یک کشور چند قومیتی است و پس از تحصیل، بستر را برای کار، رشد و استقرار مهاجران فراهم میکند.
اخذ ویزای دانشجویی کانادا؛ گزینهای ایدهآل
در سالهای اخیر، کانادا به یکی از محبوبترین کشورها برای دانشجویان بینالمللی تبدیل شده است. در کانادا، دانشجویان میتوانند دورههای کوتاهمدت و بلندمدت را انتخاب کنند. از سوی دیگر، در مقایسه با سایر کشورها،اخذ ویزای تحصیلی کانادا، بهصرفهتر است.
نیوزلند؛ رقیبی کوچک برای بریتانیای کبیر
شاید کشورهایی مانند انگلیس و آمریکا به عنوان برترین مقصدهای تحصیلی شناخته شوند. اما در این بین، کشور نیوزلند با یک سیستم آموزشی پیشرفته و سهولت در فرآیند صدور ویزا، یکی از بهترین گزینهها برای دانشجویان بینالمللی است.
مشاوره ویزای تحصیلی با گشت نامه
در سالهای اخیر، میزان تقاضا برای مهاجرت تحصیلی افزایش یافته است. اما درصد کمی از متقاضیان، موفق به اخذ ویزای دانشجویی میشوند. زیرا دریافت این نوع از ویزا، مراحل و پیچیدگیهای بسیاری دارد. در این بین،آژانس گشت نامه با بهکارگیری مشاورین مجرب، انواع خدمات مرتبط با مهاجرت تحصیلی را ارائه میدهد. لازم به ذکر است که میتوانید در بخش خدمات مربوط به ویزا در وبسایت ما، به شکل آنلاین فرم مشاوره را تکمیل کنید.