اخذ وقت سفارت به معنای دریافت نوبت مراجعه حضوری به سفارت کشور مقصد، برای ارائه مدارک و انجام اموری مانند انگشتنگاری و مصاحبه ویزا است. به علت افزایش درخواست متقاضیان ویزا، سفارتخانهها و کنسولگریها برای ایجاد نظم و جلوگیری از ازدحام بیش از حد متقاضیان، از سیستم تعیین وقت یا دریافت نوبت استفاده میکنند. در این مطلب با تمامی نکات اخذ وقت سفارت و همچنین خدمات مشاورهای آژانس مسافرتی گشت نامه در این زمینه بهصورت کامل آشنا میشویم.
راهنمای جامع اخذ وقت سفارت
اولین مرحله برای اخذ روادید و سفر به کشور مقصد، گرفتن نوبت برای مراجعه به سفارت آن کشور، برای ورود به آن و همچنین ارائه مدارک درخواست شده و مورد نظر است. متقاضیان اخذ ویزا قبل از مراجعه به سفارت و طی کردن مراحل گرفتن ویزا، باید ابتدا نوبت مراجعه دریافت کنند. باید برای گرفتن نوبت بهتر است به یکی از دفاتر آژانس مهاجرتی و یا کارشناسانی که در گرفتن وقت خبرهاند، مراجعه کنید و اطلاعات و مدارک مورد نیاز را به آنها بدهید تا برای شما این کار را انجام دهند. هنگامی که نوبت را دریافت کردید، در روز معین و سر وقت، با در دست داشتن مدارک خواسته شده، به سفارت کشور مقصد مراجعه کرده و با مامور صدور ویزا مصاحبه میکنید و مدارک شما در آنجا بررسی میشود.
جهت گرفتن وقت سفارت آمریکا در قطر کلیک نمایید
انواع وقت سفارت
دو نوع وقت سفارت کلی وجود دارند که هرکدام امکانات و شرایط خاصی دارند: وقت سفارت عادی و فوری. با گرفتن وقت سفارت فوری در کمتر از یک ماه میتوان به سفارت وارد شد. گرفتن وقت سفارت فوری، پرداخت هزینه بیشتری را میطلبد. نوع دیگر، وقت سفارت عادی است. در ادامه به توضیح این دو وقت سفارت و شرایط آنها میپردازیم.
وقت سفارت عادی
وقت عادی به متقاضی این امکان را میدهد تا در بازه زمانی و تاریخ مشخصی در سفارتخانه حاضر شده و مدارک خود را تحویل دهد. گرفتن وقت عادی مقداری به طول انجامیده و برای زمانی مناسب است که فرد متقاضی ویزا برای سفر خود تاریخ خاصی مدنظر نداشته و عجلهای برای سفر ندارد. با وقت عادی میتوان به راحتی در زمان مورد نیاز، مدارک خود را ترجمه کرده و تمامی کارها را سر فرصت انجام داد.
وقت سفارت فوری
این نوع از نوبت، برای متقاضیانی گرفته میشود که حتما باید در تاریخ خاصی در کشور مقصدشان حضور داشته باشند. این افراد نمیتوانند در صف انتظار برای وقت عادی بمانند و باید سریعتر نسبت به اخذ روادید مورد نیاز خود اقدام کنند. وقت فوری به فرد این امکان را میدهد تا در کمتر از دو هفته مجوز ورود به سفارت را دریافت کند.
افراد متقاضی وقت فوری، باید مدارک معتبری برای گرفتن آن داشته باشند. این مدارک میتوانند دعوت نامهای برای جلسه علمی یا تجاری خاص در کشور مقصد یا نامهای از سوی دانشگاه کشور مقصد برای دانشجویی که میبایست برای ثبت نام در تاریخ خاصی به دانشگاه مراجعه کند، باشند. واضح است که این نوع وقت به سادگی به هر شخصی داده نمیشود اما با شرایط خاصی میتوان وقت فوری برای مراجعه به سفارت گرفت که معمولا هزینه دریافت این نوع وقت کمی بیشتر از هزینه وقت عادی است.
وقت سفارت حضوری و آنلاین
برای گرفتن نوبت، میتوان به دو صورت حضوری و آنلاین اقدام کرد. در واقع فرد میتواند به صورت حضوری به سفارت مراجعه کرده و جهت بررسی مدارک خود، نوبت دریافت کند. امکان دریافت نوبت به صورت آنلاین هم وجود دارد. فرد متقاضی باید از طریق سایت سفارت کشور مورد نظر، درخواست خود را ثبت کند و بدین ترتیب میتواند برای حضور در سفارت، وقت بگیرد. در این حالت، هزینه آن فقط به صورت آنلاین و با استفاده از کارتهای اعتباری بینالمللی یا سرویسهای پرداختی نظیر پیپال پرداخت میشود. اگر فرد کارت بینالمللی نداشته باشد میتواند کار خود را به موسساتی که در این زمینه فعالیت میکنند بسپارد. از جمله مزایای گرفتن وقت بهصورت آنلاین میتوان به بررسی سریعتر مدارک، تصحیح و ویرایش فرم قبل از ثبت، ثبت نام به صورت غیر حضوری و موارد دیگر اشاره کرد.
مراحل اخذ وقت سفارت
سه مرحله کلی برای اخذ نوبت وجود دارند که فرد متقاضی باید آنها را طی کند تا بتواند در زمان مورد نظر خود به سفارت مراجعه کند. جزئیات این مراحل را در ادامه با هم بررسی میکنیم.
انتخاب کشور مقصد
شخص مسافر برای انتخاب کشور مقصد خود باید بررسی و تحقیق بسیاری انجام دهد. این که از چه کشوری راحتتر میتوان ویزا گرفت اهمیت زیادی دارد. برای انتخاب کشور مقصد همواره مشورت با افراد خبره در این زمینه پیشنهاد میشود.
گرفتن وقت به صورت آنلاین
شخص مسافر باید با توجه به شرایط و قوانین سفارت و همچنین نوع وقت درخواستی با توجه به شرایط خود، ابتدا باید بهصورت آنلاین و با مراجعه به سایت کنسولگری کشور مقصد، اقدام به اخذ نوبت کند.
دریافت تاییدیه اخذ وقت (کانفرم وقت) و مراجعه به سفارت
پس از اقدام به اخذ وقت بهصورت آنلاین، بعد از مدتی در سایت کنسولگری کشور موردنظر اعلام میکنند که آیا درخواست فرد برای گرفتن نوبت تایید شده است یا خیر. در صورت تایید شدن، تاییدیهای به نام کانفرم وقت برای فرد در سایت صادر میشود که در آن زمان مشخصی برای مراجعه به سفارت ثبت شده و فرد باید در آن زمان به سفارت مراجعه کرده و مدارک خود را در تاریخ و ساعت مشخص ارائه دهد. پس از این مرحله، متقاضی باید منتظر بررسی مدارک خود بماند.
چگونه وقت سفارت بگیریم
در ابتدا فرد باید کشور مقصد مورد نظرش را تعیین کند. بعد از مشخص شدن مقصد، فرد متقاضی باید بررسی کند که گرفتن وقت سفارت آن کشور توسط کدام نهاد انجام میشود؛ کارگزاری، سفارتخانه و یا کنسولگری. بعد از آن با ورود به وبسایت کنسولگری یا سفارتخانه، فرد میتواند به صورت آنلاین تعیین وقت برای مراجعه به سفارتخانه را انجام دهد.
اگر سفارت کشور مقصد به دلایل سیاسی یا جغرافیایی در ایران وجود نداشته باشد، ابتدا فرد باید یک کشور که سفارت مورد نظر در آن قرار دارد، برای انجام مصاحبه و ارائه مدارک خود انتخاب کند. بعد از آن باید در سایت کنسولگری آن کشور، یک حساب کاربری برای خود ایجاد کند. در آن حساب باید اطلاعاتی از قبیل نام و نام خانوادگی کامل، شماره گذرنامه، ملیت و نوع ویزای درخواستی را مشخص کند تا اطلاعات پروفایل تکمیل شود. بعد از تکمیل اطلاعات، شخص متقاضی باید هزینه تعیین نوبت را پرداخت کند. هزینه گرفتن وقت سفارت به نوع ویزای درخواستی و کشور مقصد بستگی دارد، به همین دلیل این مبلغ متفاوت است. بعد از پرداخت هزینه، فرد میتواند از میان زمانهای خالی سفارت، یک تاریخ را برای مراجعه به آنجا انتخاب کند.
هزینه وقت سفارت
هزینه گرفتن نوبت سفارت، بسته به عادی یا فوری بودن آن، متفاوت است. متقاضی بابت اخذ وقت سفارت فوری باید هزینه بیشتری بپردازد. اما در مواردی هم ممکن است بین هزینه وقت عادی و فوری، تفاوتی وجود نداشته باشد. همچنین شخص متقاضی باید هزینههای مربوط به صدور روادید و انگشتنگاری را به سفارت پرداخت کند. مقدار هزینه بسته به کشور انتخابی متغیر است. برای افراد زیر شش سال و بالای هشتاد سال هزینه انگشت نگاری دریافت نمیشود. همچنین افراد بین شش تا دوازده سال هم ملزم به پرداخت نصف هزینه انگشتنگاری هستند. در صورت عدم پرداخت هزینه، درخواست شخص متقاضی مورد تایید و بررسی قرار نخواهد گرفت.
آیا میتوانیم خودمان وقت سفارت بگیریم
شما میتوانید پس از بررسی و انتخاب کشور مورد نظر، با مراجعه آنلاین به وبسایت سفارت آنجا، اقدامات لازم جهت اخذ وقت، نظیر ساخت حساب کاربری و پرداخت هزینه گرفتن وقت، را انجام دهید. اما همواره توصیه میشود که این کار را به آژانسهای مسافرتی معتبر بسپارید. این آژانسها اطلاع دقیقی از زمان مناسب برای گرفتن نوبت و همچنین هزینههای آن دارند و تمامی امور مربوط به اخذ نوبت را انجام میدهند.
چه مدارکی برای وقت سفارت مورد نیاز است
در هنگام گرفتن نوبت، باید یک سری مدارک ارائه کنید. این مدارک با توجه به نوع روادید درخواستی و کشور مقصد میتوانند متفاوت باشند.
در اکثر اوقات، این مدارک شامل موارد زیر است:
· فرم درخواست روادید
· دو قطعه عکس پرسنلی: این عکسها باید در ۶ ماه اخیر گرفته شده و رنگی بوده و همچنین باید زمینه سفید یا کرمی روشن داشته باشند. اصولا عکس تیره، خط خورده و با چشمان بسته به هیچ وجه پذیرفته نخواهد شد
· گذرنامه معتبر
· جزئیات برنامه مسافرت
· اطلاعات بیومتریک: برای گرفتن ویزای طولانی مدت ( اقامت بیش از ۶ ماه) از برخی کشورها، باید اطلاعاتی نظیر اثر انگشت خود را ثبت کرد. با بررسی اطلاعات بیومتریک، کشور مقصد بررسی میکند که فرد سوء سابقه جنایی و تروریستی دارد یا خیر.
· رسید پرداخت هزینه روادید
مشاوره وقت سفارت با گشت نامه
گرفتن نوبت از سفارت، مراحل و روش درخواست خاص خود را داشته و بسته به نوع وقت، هزینههای مختلفی برای متقاضیان بهدنبال دارد. برای گرفتن وقت سفارت، باید تصویر مدارک و پاسپورت مسافر از طریق سایت ارسال شود و فرم مربوط به سفارت آن کشور را دریافت و تکمیل شود. برای تکمیل فرم، باید دقت لازم صورت بگیرد زیرا در صورت داشتن اشتباه در فرم، به آن ترتیب اثر داده نخواهد شد.
آژانس مسافرتی گشت نامه با ارائه خدمات مختلف گردشگری اعم از خدمات اخذ ویزا و همچنین گرفتن وقت سفارت، شما را در انجام اقدامات مربوط به گرفتن روادید یاری میدهد. مشاوران متخصص گشت نامه تمام مراحل مربوط به درخواست آنلاین شما برای گرفتن نوبت، مانند ساخت حساب کاربری، ارسال تصاویر مدارک و پرداخت هزینه از طریق سرویسهای پرداخت بینالمللی را انجام میدهند.